Günlük strateji

Günlük strateji

Vakıf Katılım

BIST100 endeksi dünkü işlemleri %1,21 oranında yükseliş ile 107.126,18 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 106.015 - 107.213 aralığında gerçekleşti. Bankacılık endeksi 0,88, Sınai endeksi 1,12 oranlarında yükselişler ile günü kapattı. Hong Kong’daki protestoculara uygulanan şiddeti gerekçe gösteren ABD Senatosu, Çin’e karşı yaptırım kararı almıştı. Senatoda yaptırım kararı alınması halinde misilleme yapacağını söyleyen Çin’den gelecek karar müzakerelerin seyrini değiştirebilir. Dün açıklanan Almanya enflasyon rakamları beklentilerin üstünde gelerek 5 ayın zirvesine tırmandı. Gelen olumlu sonuç Almanya ve Euro bölgesinde toparlanmanın başladığını ve fiyat baskısının kademeli olarak artışa geçtiğini gösteriyor. Yurtiçi piyasalarda ise S-400 savunma sistemleri için hala ABD ile tam bir mutabakata bağlanmamış olması baskı unsuru olmaya devam ediyor.

Küresel borsalar satıcılı seyrediyor.

Küresel borsalar ticaret savaşlarındaki gelişmelere göre yön bulmaya devam ediyor. ABD’nin Çin’e yaptırım kararı ardından, Çin tarafından gelebilecek misilleme kararı bekleniyor. Ayrıca ABD'nin Çin mallarına yönelik bir sonraki tarifesi 15 Aralık'ta uygulamaya girecek. Bu sabah dolar/TL 5,76 civarında yatay yönde bulunuyor. Asya borsaları ve ABD vadeli endeksleri satıcılı hareket ediyor. BIST100 endeksinde gün içinde 106.500- 107.500 bandı dışındaki olası hareketler teknik yönde belirleyici olabilir.

Veri gündemi:

Bugün Türkiye Merkez Bankası Kararlılık Raporu, Almanya İşsizlik Oranı, Euro Bölgesi TÜFE ve İşsizlik Oranı, ABD Chicago Satın Alma Müdürleri Endeksi verileri yakından takip edilecek.

Kaynak:Sevgül Düzgün / Araştırma Müdürü / Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı