İş Dünyası Plastik Girişimi Dünya Çevre Günü’nde plastik kirliliği ile mücadelenin önemine dikkat çekiyor

İş Dünyası Plastik Girişimi Dünya Çevre Günü’nde plastik kirliliği ile mücadelenin önemine dikkat çekiyor

Vakıf Katılım

Covid-19 salgını tüketim alışkanlıklarımızı ve yaşam tarzlarımızı gözden geçirdiğimiz bir dönem oluyor. Özellikle karantina sürecinde ortaya çıkan çevresel iyileşmeler, yeni normal kavramının temellerine de ışık tutuyor. Bu dönemdeki tecrübeler canlı yaşamının, iklimin ve gezegenin faydası için biyoçeşitliliğin korunmasının önemi konusunda farkındalığı da güçlendiriyor.

Bu bağlamda salgın nedeniyle özellikle tek kullanımlık plastiklere olan talebin doğurduğu riskleri de göz ardı etmemek gerekiyor. İş Dünyası Plastik Girişimi olarak plastiğin atığa dönüşerek yaşam döngüsünü tamamlamasının ekosistem dengeleri üzerinde oluşturduğu riski bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Salgın döneminde alınan önlemlerin ve değişen tüketim alışkanlıklarının çevrenin korunması yönündeki mücadeleye zarar vermeyecek şekilde kurgulanması gerektiğine inanıyoruz.

 

Bu süreçte plastik kirliliğini önlemek amacıyla somut hedefler koyan ve taahhütlerini açıklamaya hazırlanan şirketlerimize rehberlik etmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerini çalışma prensiplerinin odağına alan Global Compact Türkiye, SKD Türkiye ve TÜSİAD işbirliği ile oluşturulan İş Dünyası Plastik Girişimi olarak bu yılki teması biyoçeşitlilik olan Dünya Çevre Günü’nü kutluyoruz.

 


Hibya Haber Ajansı