ESET’e en iyi oyuncu ödülü

ESET’e en iyi oyuncu ödülü

Vakıf Katılım

Siber güvenlik kuruluşu ESET, Gelişmiş Kalıcı Tehdit (APT) Koruma segmentinde “En İyi Oyuncu” olarak tanımlandı. Tanımlama, ABD merkezli pazar araştırma şirketi Radicati’nin oluşturduğu Radicati Market Quadrant raporunda duyuruldu.

Radicati Market Quadrant, belirli bir teknoloji pazarının durumunu göstermek amacıyla kullanılıyor. Raporun bu sürümünde Gelişmiş Kalıcı Tehdit (APT) Koruması’na yönelik sıfır gün tehditlerinin ve kalıcı kötü niyetli saldırıların tespiti, önlenmesi ve iyileştirilmesi için bir dizi entegre çözüm birleşimleri araştırıldı.

Ne incelendi?

ESET Dynamic Threat Defense ile birlikte kurum içi geliştirilen EDR aracı ESET Enterprise Inspector ve sıfır gün tehditlerine karşı yönetilebilen ESET'in bulut korumalı alan çözümü, bu araştırmanın bir parçası olarak değerlendirildi. Radicati, çalışmasında pazarın önde gelen 12 güvenlik sağlayıcısını inceledi. ESET, sadece 4 üreticiden biri olarak “En İyi Oyuncu – Top Player” statüsünü elde etti.

ESET, Radicati’nin daha önce yayınladığı Endpoint Security segmentine yönelik raporunda da 'En İyi Oyuncu 'olarak tanımlanmıştı ancak ESET, bu özel Radicati raporunda ilk kez yer alıyor.

Nasıl incelendi?

Radicati, yazılım üreticilerini işlevsellik ve stratejik vizyon kriterlerine göre konumlandırıyor. İşlevsellik, sunulan çözümün özelliklerinin genişliğini ve derinliğini ifade ederken, stratejik vizyon her markanın müşteri ihtiyaçları anlayışını, cazip fiyatlandırma ve kanal modelleri, müşteri desteği ve yenilik metodlarını değerlendiriyor. Raporda ele alınan bazı önemli özellikler ve kapasiteler arasında dağıtım seçenekleri, platform desteği, kötü amaçlı yazılım algılama, sandbox ve karantina, sıfır gün ve gelişmiş tehditlerin adli inceleme ve analizi, düzeltme yetenekleri ile uç nokta algılama ve yanıtlama (EDR) yer alıyor.

ESET, düşük sistem kaynağı ve sorunsuz kullanıcı deneyimi ile iyi biliniyor

Rapor, ESET'in kapsamlı ürün portföyünü inceledikten sonra, güçlü EDR yetenekleri ve gerçek zamanlı veri raporlaması, yönetim konsolu, şirket içi çözümleri ve çoklu dil destek sistemleri için ESET çözümlerine övgüde bulunuluyor. Raporda ayrıca ESET'in düşük disk alanı ve sistem kaynağı kullanımı, dağıtım kolaylığı ve sorunsuz kullanıcı deneyimi ile iyi bilindiği de vurgulanıyor.

ESET Teknoloji Müdürü Juraj Malcho, “Radicati'nin uç nokta tespiti ve yanıtına odaklanan son raporunda en iyi oyuncu olarak yer almaktan heyecan duyuyoruz. Siber güvenlik ortamı, gelişmiş kalıcı tehditler ve sıfır gün atakları sebebiyle daha da etkili hale geldikçe, pek çok küçük ve büyük işletmenin de bu yeni gerçekliğe uyum sağlaması gerekecek. Bu raporda ilk kez yer almaktan ve teknolojiyi herkes için daha güvenli hale getirme çabalarımızın tanınmasından dolayı gurur duyuyoruz” dedi.


Hibya Haber Ajansı