İbn Haldun Üniversitesi, korona virüs salgınına karşı psikolojik destek projesini hayata geçiriyor

İbn Haldun Üniversitesi, korona virüs salgınına karşı psikolojik destek projesini hayata geçiriyor

Vakıf Katılım

Birçok alanda ilkleri gerçekleştiren İbn Haldun Üniversitesi, tüm dünyayı tehdit eden korona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde psikolojik açıdan sağlıklı kalabilmek açısından çalışan, ne yapacağını bilemeyen, aklındaki sorularla, kaygı ve stresle mücadele eden herkese destek olacak bir proje başlattı. İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen COVID-19 Sürecinde Psikolojik İyi Oluşu Geliştirme Projesi kapsamında korona sürecinde gelecek kaygısı yükselen lise öğrencilerine ve yetişkinlere ücretsiz psikolojik destek ve psiko-eğitim verecek.

 

Başvurular ipam.ihu.edu.tr/ adresinden yapılacak

 

Proje; İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Merkezi(İPAM) ve Başakşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek. İPAM’ın uzman kadrosu tarafından yetişkinlere ve gençlere yönelik grup eğitimleri ve grup müdahale programları, bireysel online psikolojik destek ve telefonda psikolojik destek, online seminerler, video eğitimler şeklinde hizmetler verilecek. Psikolojik destek ve psiko eğitim almak isteyenler 15 Ağustos’a kadar https://ipam.ihu.edu.tr/ adresinden başvurularını yapabilecek.

 

Lise öğrencilerine ayrı yetişkinlere ayrı ücretsiz psiko eğitim

 

Proje kapsamında yetişkinler için alanında uzman isimlerin eşliğinde Covid -19 süreci ile yeni başa çıkma stratejileri geliştirme ve kullanmaya yönelik psiko eğitimler verilecek. Yetişkinlere yönelik eğitimler, 24- 30 Ağustos tarihleri arasında ankete katılanlara özel uzman psikologlar eşliğinde her biri 1,5 saat olan iki oturumluk grup eğitimi şeklinde yapılacak. Gençlere yönelik grup programları ise ihtiyaç duydukları konulara özel olarak oluşturulmuş 4 ayrı grup halinde 24 Ağustos itibariyle yapılacak.

 

 

Projede ayrıca, anket sonuçlarına göre seçilecek toplam 50 kişiye, uzman psikologlar tarafından 10 seanslık ücretsiz bireysel psikolojik destek hizmeti verilecek. 0 212 692 0222 numarası üzerinden telefonda psikolojik desteğin de verileceği projede, 10 Ağustos – 18 Eylül tarihleri arasında, hafta içi her gün saat 09.00-17.00 arasında psikologlar tarafından ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunulacak.

 

İHÜ sosyal medya hesaplarından da online seminer ve video eğitimleri herkes izleyebilecek

 

Ayrıca, projede herkesin takip edebileceği halka açık online seminer ve video eğitimler de yer alacak. Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çaşkurlu ve Uzm. Klinik Psik. Ayşenur Bayraktar tarafından tüm halka açık Covid-19 ile tıbbi ve psikolojik başa çıkma yöntemleri hakkında 1.5 saatlik seminerler verilecek. Alanında uzman isimler; Depresyonla Başetme - Uzm. Klinik Psk. İclal Aydın, Psikolojik Sağlamlık - Dr. Öğr. Üyesi Burcu Uysal, Umudun Ruh Sağlığına Etkisi - Uzm. Klinik Psk. Ayşenur Bayraktar, Sağlık Anksiyetesi - Uzm. Klinik Psk. Sümeyra Gülay, Aile İçi İletişim - Dr. Öğr. Üyesi Duygu Dinçer, Öfkeyle Başa Çıkma - Uzm. Klinik Psk. Yağmur İskit, Covid-19 Sürecinde Çocuklarla İletişim - Uzm. Psikolojik Danışman Pınar Koç Yıldırım, Covid-19 Pozitif veya Yakını Olma - Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çaşkurlu, Anksiyeteyle Başetme - Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan, Psikolojik İyilik Hali - Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan video eğitimler verecek. Kayıt altına alınacak bu 10 eğitim; İbn Haldun Üniversitesi sosyal medya hesapları Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanalı başta olmak üzere Başakşehir TV, Başakşehir Belediyesi Youtube kanalı ve Belediye sosyal medya hesapları (Twitter, Instagram) üzerinden yayımlanacak.


Hibya Haber Ajansı